Value betting

Value betting

Odds kan substituere f.eks. investering i aktier, hvis man som spiller konstant, er opmærksom på, hvad bookmakeren udbyder, og dermed sammenligner det med sin egen chancevurdering. Bookmakeren sætter odds på en kamp ud fra forskellige sandsynligheder for de enkelte udfald i en kamp.

For at forstå value betting bedst muligt, vil vi præsentere jer for et eksempel.
Forstil dig at du kaster en mønt i vejret. Den kan både blive plat eller krone. Der er altså 50% chance for at ”vinder” her.
Vi udregner value bettet på følgende måde: (Sandsynlighed X decimalodds – 100%). Hvis vi samtidig har en bookmaker A og en bookmaker B der tilbyder henholdsvis odds 1.9 og odds 2.1 på plat, ja så kan vi regne værdien af bettet ud. Til odds 1.9 vil value bettet være (50%*1.9-100%) = -5%. Omvendt vil det til odds 2.1 være (50%*2.1-100%) 5%.

Bookmaker B vil derfor tilbyde et særdeles lukrativt spil, hvorfor dette skulle spilles hver gang. Dog er det ikke så nemt, da bookmakerne som regel, plejer at være gode til at ”undgå” dette.

Eksempel 2 på value betting

Value betting er det mest almene koncept relateret til sportsvæddemål. Hvis du implementerer value betting, ville du kun satse, når der er et mellemrum mellem de odds, du beregner, og de odds, som bookmakerne leverer.

Lad os sige, at du vurderer, at Chelsea skal slå Arsenal og skal have odds 1,50, og Arsenal for ikke at tabe skal “prissættes” til odds 3,00. Hvis bookmakerne har odds på 2,20 for Chelsea-sejr vil du investere, fordi dette er en mulighed for value betting! Hvis bookmakerne imidlertid tilbyder dig odds på 1,20, vil du ikke satse en eneste krone på Chelsea for at vinde, da der ikke er nogen værdi der tilbydes af bookmakeren!
Hvis bookmakeren dog giver dig odds på 1,20 for Chelsea-sejr, vil de tilbyde dig omkring 4.00-5.00 odds for Arsenal for ikke at tabe. Dette er højere end 3,00 og dermed opstår der en fantastisk mulighed. Det anbefales, at du åbner flere bookmaker konti. Det kræver tid, tålmodighed og dedikation for en at begynde at foretage præcise beregninger med hensyn til væddemål.

De fleste mennesker er ligeglad med oddsene – de ville satse på Chelsea eller Arsenal, fordi de har lyst til det. At være godt opmærksom på konceptet med value betting vil ændre din tankegang, og du kan begynde at tage mere forsigtige beslutninger vedrørende dine spilaktiviteter, som i de fleste tilfælde vil have en positiv økonomisk effekt på din bankroll.

Læs mere om sure betting her.