Units

Units

Units er enheder, som erstatter den respektive valuta. Når man spiller med units, kan alle være med, uafhængig af hvilken kapital man har.

Et eksempel kunne være, at man startede med en bankroll på 10.000,- kroner. 1 unit vil i dette tilfælde svare til 100 kroner, 2 units 200 kroner osv.

Du kan f.eks. have en startkapital på 5.000, hvilket betyder at én unit for dig, har en værdi af 50.

Ingen er perfekte, ej heller er vi og denne metode vil betyde at du ikke har mulighed for at sætte hele din kapital over styr på en dag hvor en tipster ikke rammer sine væddemål.

Alle eksperter rundt omkring spiller generelt units, men kan anbefale forskellige systemer. Nogle tipsters vil anbefale en unit total på 50 units mens andre vil anbefale 200 units. Det er derfor vigtigt at sætte sig ind i netop din eller dine tipsters units system. Du får dermed ikke samme gevinst som den du skulle følge i kroner og øre, men du vil få den samme procentuelt gevinst. Derfor er det også vigtigt, at man spiller på præcist det samme. Ellers vil det være udsving mellem det du spiller og det din tipster spiller. Dette udtryk kalder man for ROI eller return on investment.

Men hvorfor skriver alle professionelle tipster deres spilforslag i units? Som de fleste af jer allerede ved, at pengehåndtering inden for sportsvæddemål et af de afgørende betydninger for at opnå overskud i det lange løb. Imidlertid har forskellige spillere forskellige præferencer for pengehåndtering. Nogle af dem er villige til at tage større risici, mens andre er mere konservative. Tipsters kender ikke til pengeværdien af deres tilhængers bankstørrelser, så de er nødt til at tilbyde deres tjenester i et samlet format. Derfor bruges enhedsstakes til at standardisere tipsters ‘indsatsstørrelse, men også til at beskytte spillere mod at miste hele deres bankroll i nogle få indsatser.