Hvad er return on investment?

ROI er dybest set det beløb du har vundet eller mistet ud af din samlede investering i væddemål. For at gøre det endnu enklere er afkastet på investeringen (ROI) det beløb, som du kan forvente til gengæld fra din oprindelige investering.

Afkast på investering varierer afhængigt af den samlede indsats, men det hjælper dybest set dig med at evaluere fortjenesten, der er optjent fra dit sports betting.

ROI-resultater udtrykkes ofte som en procentdel og er uden tvivl den mest enkle måde at analysere succes med et væddemålssystem.

ROI kan bruges på flere måder og variere fra spiller til spiller. Der er personer som investerer £ 10 i forhold til store forbrugere, som sprøjter mere end £ 500 pr. spil. Det er ikke en garanti, at du får en bedre ROI ved at spille større summer. Tværtimod viser det, at de mindre spiller oftest præsterer bedre resultater.. Spillere med £ 10-indsatser kan ofte være meget bedre end high-rollers.

Når det kommer til ROI handler det om den fortjeneste, som du har foretaget i forhold til beløb, der er sat, så jo mindre penge du investerer i dine gevinster, desto bedre bliver din ROI. Den enkleste måde at beregne din ROI er, at du deler dit afkast med de omkostninger der har været.

Fortjeneste / beløb sat = ROI

Lad os antage, at du har placeret £ 1.000 i de sidste ti uger med væddemål og i alt ti indsatser med en værdi af £ 100 hver. Lad os antage, at £ 450 var den samlede fortjeneste, der blev gjort af disse indsatser. For at beregne return on investment deler vi blot £ 450 med £ 1.000 og får et resultat på 0.45.

For at gøre return on investment lettere at læse vil du gerne omdanne antallet til procent. Det gør det ved at gange 0,45 med 100, hvilket resulterer i 45%.

Hvad er en god ROI?

En god ROI afhænger af antallet af væddemål og tidshorisont. Har du spillet 10 kampe på 10 dage er det ikke nødvendig en god ROI. Det hele handler om stabilitet i længden, og antallet af væddemål.

Ovenstående beskrevne eksempel på 45%, som spænder over ti uger (lidt over tre måneder) på ti væddemål, vil være et godt resultat! Dette vil være markant lavere over hundreder og tusinder af væddemål for de spillere. Dette kan være spiller der stater dagligt, eller mere end en gang om dagen.

At have en return on investment over 10% med dette antal indsatser ses som en udfordring. Ser man på det fra det årlige perspektiv, betragtes alt over 5% fra cirka 3.000 væddemål som en høj ROI, som i sidste ende gør dig til en af de bedste sports bettor i verden.

De 5% vi taler om, kan ofte betyde et andet tal for nogens tegnebog. Dette er på baggrund af, at det hele afhænger af den starterende investering.

Læs om units her.

Kan return on investment sammenlignes med andet?

Det er lige præcis det ROI bruges til. Her kan man nemlig sammenligne alt, som man mener er en form for investering. Har man eksempelvis investeret i aktier, så vil man også få en ROI ud fra det samlede afkast her. Det er samtidig her, at aktier og sports betting eksempelvis kan sammenlignes. For hvad er det i virkeligheden der afgør, om en investering er god eller dårlig? Det er naturligvis det afkast det giver. Giver sports betting et bedre afkast eller en højere return on investment, jamen hvorfor skulle man så ikke investere i det i stedet? Samtidig må man også huske, at return on investment er lidt højere på sports betting end det faktiske tal man kan se. Det er der en god grund til. Alt sports betting er nemlig skattefrit. Modsat investering i aktier, så betaler man faktisk skat af den avance der skulle være.