Bankroll er den betegnelse man bruger, når man vælger at investere i sports betting. Det kan også være en fortegnelse for den samlede sum af penge, man bruger til sit betting. Bankroll er vigtigt når man begynder at tage sit betting seriøst, da man får sat sin økonomi i rammer. Samtidig kan man begynde at spille med “units” som også bliver forklaret her på siden.

Hvad er en bankroll?

Bankroll er derfor den samlede kapital man har med at gøre, når man begynder at investere penge i sports betting. Det vil svare lidt til, at man investerede X antal kroner i nogle aktier. Med tiden vil din bankroll løbende falde og stige, men på sigt må man håbe at den er steget.
Bankroll

Det er meget vigtigt at afsætte en overkommelig bankroll, og med andre ord allokere det nøjagtige beløb, det kan gå tabt uden at skade dit daglige liv. Det er klart, at enhver begyndere er fuld af entusiasme, når de begynder at satse på sport. Vi anbefaler dog kraftigt, at du er meget forsigtig i starten og starter med et mindre beløb. Tag dig tid og find hvad der er din komfortzone med hensyn til indsatsstørrelse. Derefter kan du juster din bankroll og væddemålstrategi i overensstemmelse hermed.

Et lille trick, der helt sikkert vil hjælpe med at opsætte din bankroll og dele dine væddemål, er at etablere en ny bankkonto, der er rent dedikeret til sportsspil. Her kan du indsætte det samlede beløb du vil bruge til din betting, og samtidig kan du holde nøje øje med hvordan det går rent økonomisk. Det er ikke noget der tager voldsomt lang tid at få sat op, men når det først er gjort kan det være en kæmpe hjælp for dig. Få styr på din økonomi før du begynder på betting. Får du problemer med spil vil vi råde dig til at kontakte ludomani linjen.

Start altid med bankroll

Når du starter på betting, så bør du få styr på din bankroll som det første. Dette skal du alene gør af den grund, at du på den lange bange vil nyde stor nytte af det. Udover du får sat mere konkrete linjer op for din betting, så gør du det også nemmere at holde styr på hvordan det går. Samtidig undgår du at komme i spille problemer – Du kan nemlig ikke spille det hele væk! Får du styr på din bankroll som det første, så er du godt gearet til din fremtidige betting karriere. Selv hvis du starter småt ud, så vil det give dig en forståelse for mekanismerne, og hvordan du skal gøre fremadrettet. En typisk idé vil være, at udnytte en bookmaker bonus, så du kan starte med en højere bankroll. På den måde slår du 2 fluer med et smæk.

Hvorfor er det vigtigt? Jo det er vigtigt fordi, at du skal lære om units efterfølgende. Her vil du lære hvor meget du skal spille på dine væddemål. Dette gøres ud fra din egen beregning, men dette kan du læse mere mere om under vores kategori.

Få inspiration fra andre sider

Hvis du følger andre sider eller eksperter, så vil de altid skrive deres forslag med units. Her vil det typisk fremgå hvad eksperten har startet med i bankroll. Derfor betyder det også en del, for at forstå selve beløbet der bliver satset. Typisk vil alle eksperter tage udgangspunkt i en bankroll på 10.000,- kroner, da det er nemt at regne. Her er 1 unit 100 kroner, 2 units 200 kroner osv. Samtidig er 10.000,- kroner også en realistisk bankroll at begynde med, hvis man vil begynde seriøst på sports betting. Du ser derfor også typisk hvor satset eksperten spiller på en given kamp. Normalt vil en ekspert max smide 5-10 units på en kamp, og 10 units vil også være over grænsen. Dette udgør næsten 10% af din bankroll og altså 10% af hele din investering. Blot på et væddemål. Dette er for risikabelt, og derfor er man også forsigtig i starten. Den gennemsnitlige ekspert vil typisk flat bette, mens de dygtige har en anderledes strategi.