Typisk vil man indenfor sports betting hvad angår fodbold væddemål, have stødt på begrebet asian handicap eller AH. Udtrykket stammer fra Asien hvor man bruger denne spille form som noget af det mes almindelige. Asian handicap udlukker muligheden for et uafgjort resultat. Dette betyder samtidig, at man enten skal bakke favoritten op, eller giver den undertippede med kort på hånden.

Asian handicap
Asian handicap-væddemål er en form for væddemål på fodbold, hvor hold er handicappede i henhold til deres form, så et stærkere hold skal vinde ved flere mål. Systemet stammer fra Indonesien og har vundet popularitet i det tidlige 21. århundrede. Det er en form for spread betting. Handicap spænder typisk fra et kvart kvartal til flere mål, i trin på halv- eller endda kvartmål.

Vigtigst er, at asiatisk handicapspil reducerer det mulige antal resultater fra tre (i traditionel 1X2-satsning) til to ved at eliminere lodtresultatet. Denne forenkling leverer to væddemål, som hver har en næsten 50% chance for succes.

Et eksmepel kunne således være: Manchester City møder Norwich. En City sejr vil give omkring 1.10 igen. Dette odds er ikke tilfredsstillende, og samtidig har man vurderet, at City bør kunne slå Norwich stort. Der kan derfor spilles Asian handicap(AH) med enten -1 eller -2(og også højere) til City. Dette betyder i -1 tilfældet, at City minimum skal vinde med 2. De starter altså med, at være bagud med 1 mål. Det samme gør sig gældende med -2, udover City er nødsaget til at vinde med minimum 3.

Oddset vil altid afspejles i risikoen. Derfor ville du kunne med AH -2 til City kunne få et betydeligt højere odds end en vanlig sejr(1X2). Du kan også spille på Norwich +4. Det betyder omvendt at Norwich “starter” med 4 mål mod City og vinder med det udgangspunkt.

Fordele ved asian handicap

Grunden til at man typisk tager et asian handicap i sit væddemål er, at man får et højere odds. Oddset hænger altid sammen med risikoen, men samtidig giver det muligheden for at få et gunstigere odds. De helt store favoritter i de store ligaer vil ikke give nogen værdi at spille på. Derfor er asian handicap et helt perfekt alternativ, så man kan spille på de store hold. Udover at man kan spille på, at holdene er “bagud” eller “foran” på forhånd, så har man også en 3 mulighed. Der kan også spilles på, at et hold vinder præcis med X antal mål. Her kan de helt store odds være at finde, hvor man tager et storhold til at vinde med præcis 2 eller 3. Det vil som regel altid give et odds mellem 2-4. Igen er der tale om risiko afvejning i forhold til oddset, men der er mange muligheder med netop asian handicap.

Læs mere om bankroll her og følg os på facebook!